Хеви метъл е полезен за здравето

Iron Maiden

Слушането на хеви метъл е полезно за здравето, твърдят експерти.

Слушането на т. нар. твърда музика като хеви метъла е полезно за здравето, установиха учени от американския университет в Куинсланд.

Според проучването им, публикувано в специализираното издание Frontiers In Human Neuroscience и цитирано от агенция МИА, този вид музика действа благотворно и вдъхновяващо.

Учените са установили, че силната и хаотична музика не предизвиква гняв и агресия, както се смяташе до сега, а точно обратното – успокоява.

Изследването е било проведено върху 39 души на възраст между 18 и 34 години. Те са били помолени в продължение на 16 минути да разказват за събития от живота си, които ги ядосват, описва агенция БГНЕС. След това доброволците трябва да изберат като в продължение на 10 минути могат или да слушат по-твърда музика като пънк рок и метал или да постоят на тихо.

Резултатите са показали, че степените на враждебност и стрес у хората значително са намалели при слушане на твърда музика като ефектът важи не само за феновете на тези стилове, но и изобщо.

Снимка: IronMaiden.com

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение с двата хеви метъл хита достигнали №1 в официалната музикална класация на Великобритания за най-популярни сингли на седмица – на Iron Maiden (1991) и Limp Bizkit (2001):

loading...