Хлебарка заседна в носа на жена

хлебарка

Индийка се мъчи 12 часа с хлебарка, промъкнала се в носа й.

Лекари в Индия извадиха от главата на 42-годишна пациентка жива хлебарка, съобщи местната преса, цитирана от агенция БГНЕС.

Нелепият случай се разиграл през нощта, а потърпевшата бе домашна прислужница от град Инджамбакама, щата Тамил Наду.

Насекомото попаднала в главата през една от ноздрите и заседнало в основата на черепа между очите. Това станало, докато жената спала. Тя се събудила, разбрала, че някакво насекомо влязло пред носа й и се опитала да го извади, но безуспешно.

Чувствах, че нещо опипва, пълзи. Всеки път, когато тя мърдаше, чувствах парене в очите, сподели клетата прислужница. Тя изкарала в мъки цяла нощ, а сутринта помолила зет си да я откара в частна клиника. Там я прегледали, но я изпратили друга болница.

600x120

Следващият лекар поставил погрешна диагноза, решавайки, че усещането за нещо пълзящо в носа е предизвикано от ново кожно образувание. Едва в третата болница лекарите обясниха дискомфорта с чуждо тяло и препоръчаха скенер.

Трудно дишащата жена бе откарана в държавната болница Stanley Medical College в град Ченая, където насекомото най-после бе извадено.

Ендоскопията показала къде точно е заседнала хлебарката в носа на жената. Жената изкарала 12 часа в насекомото.

Това е първият подобен случай в моята 30-годишна практика. Хлебарката беше жива и изглежда не искаше да излиза, заяви ръководителят на отделението Маду Шанкар.

Снимка: Джуди Галахър