Хранене и здраве според планетите в хороскопа

астрологична маса

Представяме зависимостта на зодията към хранене и нейното здраве според планетите в хороскопа според слънчевата астрология.

Малцина са тези, които знаят че планетите оказват влияние върху начина ни на живот, хранене и здраве. Балансираното и правилно хранене е важно условие за доброто ни здраве. Но все пак има основни звездни предпоставки, с които трябва всеки да се съобрази, обяснява астроложката Марги Паскалева.

Всеки рожден хороскоп е уникален и единствен. Съставя се на базата на датата, часа и мястото ни на раждане. От часа на раждане зависи кой е изгряващия ни знак – асцендента. Той определя външността ни, структурата на организма и показва резерва от физически сили. Знакът на асцендента е точно толкова важен, колкото и слънчевия ни знак, който е сърцето на хороскопа и е основен източник на жизнени сили.

Както приливите и отливите, така и човешкото тяло е подвластно на Лунния ритъм. Луната събира, трансформира и отразява енергията на Слънцето. Тя управлява храносмилателната система в организма. Отговаря за водния баланс и храненето. Вкусовите химиорецептори се управляват от знака Телец и планетата Венера, която заедно с Юпитер отговарят за нашето обоняние и аромата на храната. Марс влияние върху апетита ни. Двете светила – Слънцето и Луната, заедно с асцендента и останалите планети оказват допълнително влияние върху енергетиката в организма.

За енергетиката е важно да се определи и водещата стихия в хороскопа – огън, въздух, земя и вода:

За родените с преобладаващ елемент Огън в хороскопа си – Овен, Лъв или Стрелец е препоръчително сутрин да приемат по-лека закуска, а по-обилно да се нахранят на обяд. Нуждаят се от повече храни богати на белтъчини.

Родените с преобладаващ елемент Въздух в хороскопа си – Близнаци, Везни или Водолей трябва да закусват обилно, докато вечерята е желателно да е по-лека. Техният организъм усвоява по-лесно месото и мазнините.

Родените с преобладаващ елемент Земя – Телец, Дева или Козирог в хороскопа си трябва да се хранят равномерно по 3 пъти дневно, но не в големи количества и най-вече на вечеря. Техният организъм се нуждае от повече сол, но също и от повече вода, за да я разреждат. Приемът на големи количества сол уврежда здравето.

Родените с преобладаващ Воден елемент в хороскопа си – Рак, Скорпион или Риби могат да се хранят повече до обяд при нарастваща Луна, докато при намаляваща Луна могат да си позволят да приемат по-голямо количество храна и вечер. Те се нуждаят от храни, съдържащи повече витамини и въглехидрати.

В повечето случаи елементите са равномерно разпределени и в зависимост от преобладаващата „ин” или „ян” енергия в хороскопа на всеки човек може да се състави индивидуален режим на хранене и да се подбере подходяща диета.

Неправилният начин на хранене довежда до натрупване на шлаки в организма, което от своя страна предизвиква различни заболявания и ранно остаряване. За около година натрупаните токсини и шлаки в клетките и междуклетъчните пространства затрудняват усвояването на мазнините и белтъчините от организма. Процесите на дисимилация преобладават в сравнение с тези на асимилация. Затова ограничаването на животинските белтъчини и мазнини ще облекчи храносмилането. Знакът Риби, с управител планетата Нептун, се свързва с обменните процеси през лимфната система и кожата и изчистването от излишната енергия.

Освен преобладаващата стихия голямо значение за нашия начин на хранене оказват знака на Луната, на Венера и Марс. Например, вие сте със зодиакален знак Близнаци, но имате склонност към напълняване. Тогава вероятно знакът и / или намираща се планета на асцендента, Луната, Венера или Марс са в знак, който обича да си похапва повече – Телец, Рак, Везни и Стрелец. Разбира се, важни са и аспектите, които правят планетите помежду си, но няма да се спираме на тях. Юпитер носи разширяване и ако той се намира на асцендента или в някой от изброените по-горе знаци, също създава предпоставки за наднормено тегло.

Здравето ни и процесът на стареене зависят най-вече от количеството натрупани шлаки в организма ни. Затова е и толкова важно периодичното им изчистване. Не е нужно да чакаме затлачването на организма ни и появата на заболявания, а профилактично да провеждаме т.нар. физиологично гладуване. Желателно е поне веднъж седмично да се гладува (при преминаването на Луната от една фаза в друга) и най-важното – да се гладува правилно. За начало на гладуването най-добре се избира ден според индивидуалния хороскоп. Първото гладуване не бива да започва, ако транзитната Луна съвпада с позицията на Марс (апетит) или Юпитер (разширяване) в рождения ви хороскоп. Рискувате трудно да се преборите с апетита и ще се чувствате потиснати. Ако транзитната Луна съвпада с вашия Сатурн, тогава намаляват жизнените сили и ще ви липсва енергия.

Можете да изберете подходящ ден за гладуване според деня, в който сте родени:
– за родените в понеделник добър ден са гладуване е в събота;
– за родените във вторник – в петък;
– за родените в сряда – в четвъртък;
– за родените в четвъртък – в сряда;
– за родените в петък – във вторник;
– за родените в събота – в неделя;
– за родените в неделя – в понеделник.

Ако в рождения ви хороскоп има астрологични предпоставки за повишен апетит, желателно е да се избягва обилното хранене по време на растяща Луна (особено вечер) и ако нямате волята да гладувате ежеседмично, желателно е поне в дните на Новолуние и Пълнолуние да изчиствате организма с физиологично гладуване като приемате единствено вода, чай или прясно изцедени плодови сокове минимум 2-3 литра в продължение на 24 часа.

Най-добрата диета и режим на хранене могат да бъдат избрани според рождения хороскоп на всеки човек. Спазването на описаните по-горе правила или избрания специален режим на хранене според вашия хороскоп ще ви помогнат за по-лесното освобождаване от излишните килограми, без да се затормозява излишно физиката и психиката ви. Правилният начин на хранене и периодичното гладуване за изчистване на организма от вредните вещества може да се превърне във ваш лечител.

Според древния лекар и астролог Хипократ лекарят е във всеки от нас. Трябва само да му помогнем, защото колкото повече се тъпче непочистеното тяло, толкова повече му се вреди и подхранва съществуващото вече заболяване. От нас зависи дали ще бъдем здрави и ще запазим младостта си за по-дълго време.

Ако се интересувате от точна астрологична прогноза за вас, можете да се обърнете за хороскоп и съвет към Марги Паскалева на мобилен тел. +359/877272843.

Снимка: R.L. Ohlhausen