Храни и напитки, които понижават либидото

коктейли Май Тай

Ако имате намерение за игри в леглото, избягвайте тези храни и напитки, които понижават либидото.

Съществуват редица хранителни продукти, които потискат либидото и по-добре да ги избягвате, пише британският вестник Daily Express, позовавайки се на американски експерти.

Тези храни понижават тестостерона, стимулирайки активността на ензима ароматаза, който преобразува мъжкия полов хормон в женския естроген. Ниските нива на тестостерона са гаранция за понижено сексуално желание, обяснява Майкъл Хърт, основател на Калифорнийския център за интегративна медицина, цитиран от агенция БТА.

Сирене:
Откажете се от сиренето, ако сте в настроение за секс. Млечният продукт понижава нивата на тестостерона.

Мента:
Много хора се освежават с ментови продукти преди секс и макар да си гарантират приятен дъх, могат да се простят с либидото си. Ментолът действа подобно на млякото и понижава тестостерона.

Алкохол:
Много мъже могат и да смятат, че ако “обърнат едно”, ще извършат подвизи в леглото. В действителност ефектът ще бъде обратен, тъй като алкохолът също като млякото и ментата понижава нивата на мъжкия полов хормон.

Тестени изделия:
Избягването на такъв вид храни е препоръчително не само за добър сексуален живот, но и за добро здраве като цяло. Спестявайки си фабричното тестено изделие, ще си спестите т.нар. любовни дръжки или паласки – признак за затлъстяване, както и изключително вредните хидрогенирани мазнини, които също понижават тестостерона.

Пуканки за микровълнова:
Въздържанието от пуканки може и да звучи несериозно, но истината е, че незалепващото покритие на пликчетата за микровълнова съдържа химикали като перфлуороктанова киселина, които пряко влияят върху мъжествеността. С две думи – резултатът от ядене на пуканки преди секс може да е липсата на резултат.

Кафе:
Кофеинът в ободрителната напитка може да повиши тревожността, което на свой ред води до понижено сексуално желание.

Диетични напитки:
Забравете за тях, ако сте в настроение за секс. Изкуственият подсладител аспартам в диетичните напитки влияе пряко върху нивата на хормона на щастието серотонин при мъжете.

Снимка: Сам Хаузит