Храни, които вредят на всяка диета

Представяме списък с храни, които вредят на всяка диета.

Ето какви храни основно провокират апетита и водят до нарушаване на диетата, предизвикат преяждане и стимулиран достигането на наднормено тегло:

Мазни месни супи:
Когато ядете супа, много скоро след това отново чувствате глад. Факт е, че рибеният или месен бульон е пълен с концентрирани хранителни вещества. Рецепторите сигнализират това до мозъка, в резултат на което той увеличава производство на стомашен сок. И освен супата, ще ви се прииска да похапнете и друго. Затова избирайте гъбени или постни супи. Съществуват диети със зеленчукови супи, с чиято помощ се губят килограми.

Печени ястия:
печено месо


Апетитът се повишава моментално, тъй като обонятлените рецептори не могат да устоят на силния аромат на печените ястия. В резултат на това стомахът ни произвежда голямо количество солна киселина, която подтиква да изядете всичко без остатък. Затова избирайте полезни варени и задушени ястия.

Мариновани храни:
мариновани храни
Оцетната киселина в марината причинява увеличаването на производството на стомашен сок и след такъв остър кисело-солен вкус вие определено искате да ядете още и още. Освен това, ще ви се прииска и да консумирате напитки, които най-често са доста калорични. Затова си хапвайте пресни зеленчуци и салати, които са нискокалорични.

Пикантни храни:
пикантни подправки
Ястия, към които се добавят лют пипер, чесън, джинджифил, пресен лук загряват тялото отвътре, стимулира притока на кръв и повишават апетита. Затова избягвайте лютивите подправки. Лесно е да се създаде привлекателен аромат на ястията с безвредните за апетита копър, магданоз, босилек, риган, кориандър, естрагон и др.

Кисели плодове и зеленчуци:
зелен  лимон
Киселите плодове и зеленчуци стимулира производството на стомашен сок. Такива плодове са лимоните, портокалите, герйпфрут, ананас, ягоди, киви, мандарини, кисели ябълки, кисело грозде, вишни и др. Ориентирайте се към сладки плодове като смокини, череши, които в малки количества ще утолят глада ви.

Източник: ezine.bg. Снимки: freeimages.com; мариновани храни: mama