Цветя за зодия Овен

Покорявам велики висини – цветята за зодия Овен са с огнен цвят и извисяващи се.

Родените между 21 март и 19 април попадат под знака на зодия Овен, която е с елемент Огън и качество Кардиналност, управлявана от планетата Марс.

Огнената зодия Овен дава жарки качества, устременост и оптимизъм. Всички под зодия Овен са изпълнени с опияняваща енергия, вълнение, амбиция и качества на лидер.

Цветята под влиянието на зодия Овен и планетата Марс са огнен цвят и извисяващи се високо. Най-обичайното цвете е червена роза, макар с бодли.

Орлови нокти също е цвете, типично за зодия Овен с девиз Покорявам велики висини.
орлови нокти


Ако сте родени под знака на орлови нокти естествено привличате другите с чар и грация, пише сайтът whats-your-sign.com. Притежават увереност, която привлича голям кръг от приятели и бизнес партньори. Точно както пчелите не могат да устоят на изкушението на цветето орлови нокти – хората не могат да устоят на вашата енергия. Хората под този знак са силни и решителни, проправят път през всяко предизвикателство, и са доста умели в намирането на иновативни решения.

Астроложката Марги Паскалева от сайта astroamor.wordpress.com изброява още цветя под знака на зодия Овен и планетата Марс, които можете да подарявате, с огнени цветове – червено, жълто и оранжево и извисяващи се гордо.

Лале:
лале
Лале (Tulipa) е род покритосеменни растения от семейство Кремови (Liliaceae), който включва около 150 вида.

Ружа:
ружа
Ружата е едно прекрасно градинско цвете, което произхожда от Китай. Тя е от семейство Слезови (Malvaceae). Това растение получава наименованието си от гръцки, което означава „ликувам”. Голяма част от тези видове имат лечебни свойства.

Божур:
божур
Божур (Paeonia) е род двусемеделно растение. Повечето видове са многогодишни тревисти растения с височина 0,5-1,5 м, но някои са дървесни и представляват храсти с височина до 2-3 метра. Божурът е култивиран преди повече от 4000 години. В България се срещат три вида.

Гладиола:
гладиола
Гладиола, известна още като Ребрика или Петльово перо (Gladiolus), е род многогодишни растения от семейство перуникови с красиви цветове. Съществуват около 250 вида в Африка, Европа, Източна Азия. В България има три вида, главно по ливадите.

Здравец:
здравец
Здравец (Geranium) е род растения от семейство Здравецови, състоящ се от 422 вида едногодишни, двугодишни и целогодишни растения, които виреят в умерения пояс и в планините на тропиците, но най-вече в източното Средиземноморие.

Нарцис:
нарцис
Нарцис (Narcissus) е род от семейство Кокичеви и е съставен от 60 вида, които предпочитат слънчеви или леко засенчени места.

Тигрова лилия / крем:
тигрова лилия
Кремовете (Lilium) са род растения в семейство Кремови (Liliaceae). Наричат се още и лилия или лилиум. Когато падащите звезди докоснат земната повърхност, се превръщат в цветя и тези цветя са лилиумите, твърди легенда, която дала друго име на лилиума – Звезда на Земята, пише wikipedia.org.

За доброто настроение на всички представяме специална колекция от песни за рози:

Снимки: роза, нарцис: Stephanie Berghaeuser; орлови нокти: Ria Hills; лале: Lea Csontos; ружа: liebeslakritze; божур: Lauren Burbank; гладиола: Sids1; здравец: F. D. Richards; крем: swami75