Цветя за зодия Риби

Корените ми докосват невиждани познания – цъфналата водна лилия е цветето на зодия Риби. Представяме и останалите.

Родените между 19 февруари и 20 март подадат под слънчевия знак Риби. Зодия Риби се характеризира с елемент Вода, който символизира чувствата, и е с качество Подвижност. Емоциите на зодия Риби са чисти и прости. Хората със зодия Риби плуват по течението, във въобръжението и се отнасят по мистичното.

В серията за астрология и флора показваме цветята за зодия Риби, които представителите й могат да бъдат олицетворени, а като подарък – зарадвани и сред които се чустват най-интимно. Хората от зодия Риби обича да получава цветя и букети, особено от растения, които се отглеждат в близост до вода.

Цветето, което най-точно символизира зодия Риби е водна лилия – с розов или син цвят. Корените ми докосват невиждани познания, това е девиз както за водната лилия, така и за зодия Риби. Водната лилия се определя с възприемчива и задълбочена психика.

Водата тече през всички цветя, но най-вече през водната лилия и това засилва интуицията на зодия Риби. Представителите на зодия Риби понякога приемат и идеи и мисли на хората около тях, но могат и да се отнесат в чувствата на околните. Понякога личните емоции на зодия Риби може да излязат извън контрол, но творческият им потенциал може да ги върне на земята.

Други подходящи растения и цветя за зодия Риби са:

Лотос (различава се от водната лилия, на която листата са във водата, и е от друго ботаническо семейство):
орхидея

Бял мак:
мак

Люляк:
люляк

Клематис, повет (Clematis), от семейство Лютикови:
клематис
Наричат цветето клематис “кралица на пълзащите растения”. Красиво и енергично растящо растение, клематисът има около 300 подвида и предпочита добре отцеждаща се почва. Клематисът има грациозни цветове, които цъфтят рано напролет или късно през лятото и в началото на есента.

Орхидея:
орхидея
Орхидеи или Салепови (Orchidaceae) е семейство покритосеменни растения, с описани 800 рода и 25 000 вида.

Равнец:
равнец

Ревен, зеленолистно растение, което принадлежи към семейство Лападовидни; използва се както в кулинарията, така и в медицината:
ревен

Върба:
върба

По принцип под знака на зодия Риби са всички омайни цветя и растения и такива, които растат в близост до вода, пояснява астроложката Марги Паскалева от сайта astroamor.wordpress.com.

Снимки: водна лилия: Hafsah Al-Azem; лотос: Nicolas Elvemo; мак: Peter Hellebrand; люляк: Jill Smith; клематис: Alfred Borchard; равнец: Андрей Горшков; ревен: Dirk Kratzenberg; върба: Mihai Caluseriu