Чай от джинджифил за дълголетие

чай от джинджифил

Чаят от джинджифил увеличава дълголетието. Защо?

Чаят от джинджифил притежава мощни свойства, които помагат за понижаване на холестерола, намаляване на риска от рак и облекчаване на болки в ставите – всичко това може да помогне за удължаване на дълголетието.

Това съобщава британското издание Express.

Противораковите свойства на джинджифила се дължат на веществото джинджерол, което се съдържа в корените на растението. Според експертите джинджифилът е двойно по-полезен в съчетание със зелен чай.

Изследване, посветено на полезните свойства на джинджифила, установява, че консумацията на два грама екстракт от него влияе благоприятно върху здравето на червата и значително намалява риска от рак.

Джинджифилът освен това помага за контролиране на високото кръвно налягане благодарение на съдържащия се в него салицилат – компонент и на аспирина, който разрежда кръвта.

Коренът джинджифил може да се използва и като естествено средство за облекчаване на болката, укрепване на имунната система и предпазване от инфекции.

Чаят от джинджифил допринася и за по-добро здраве на зъбите и ги предпазва от бактерии, които причиняват гингивит и пародонтит.

А чай с лимон и джинджифил помага за отслабване.

Снимка на чай с джинджифил: CongerDesign