Хапването на червени боровинки увеличава имунитета на организма, съобщават учените.
Горските плодове червени боровинки са еликсир на младост и дълголетие и освен това предпазват организма ни от болести, особено през зимата, когато имунитетът ни е намален.
Боровинките съдържат вещества и витамини, които забавят стареенето за дълго време.
Яденето на червени боровинки през зимата е идеален начин за поддържане на имунитета през студените месеци, които наближават.
Благодарение на бензолната киселина, която се съдържа в боровинките, чудесните свойства на тези плодове се съхраняват изненадващо дълго време. Сега е идеалното време да направите запаси за зимата, съветват специалисти, цитирани от агенция БГНЕС.
Най-добрият начин да ги запазите за зимата е да ги замразите.
Лекарите казват още, че полезните червени боровинки са природно лекарство, което предпазва от сърдечно-съдови заболявания, хипертония, инфаркт и инсулт, а също помагат за здрави зъби.
Снимка: Брус Фостър