Червено вино и грозде помагат срещу затлъстяване

червено вино и грозде

Червено вино и грозде помагат срещу затлъстяване, откриха американски експерти.

Червено вино и грозде съдържат полезни вещества, които помагат в борбата със затлъстяването, доказха американски учени от университета Пардю, САЩ.

Съединението ресвератрол чрез сложен процес, протичащ в човешкия организъм, се превръща в друго вещество наречено пайситаннол. Последното атакува мастните клетки и пречи на тяхното развитие. То спира натрупването на мастни клетки и растежа на мастната тъкан.

Учените продължават да проучват ползите от пайситанола за здравето. Веществото се среща в червеното грозде, маракуята, боровинките и други плодове. Освен това, ресвератролът помага да се контролира наднорменото тегло, благоприятно въздейства срещу развитието на сърдечни болести и рака.

Учените са категорични, червеното вино е много полезно при най-различни болести, както физически, така и психологически. То не само помага срещу рака на млечните жлези, диабета, подобрява работата на мозъка, но също така поддържа дамите в топ форма. Най-важното при виното е да не прекаляваме с употребата му, както и с всичко останало.

Zdraven.bg припомня, че полезното действие за отслабване от съставката ресвератрол в червеното вино и грозде е потвърдено и от предишни изследвания на учени от Тексаския университет в САЩ, както и от изследователя Ричард Бакстър и диетолога Роджър Кордън, цитиран от агенция БГНЕС.

Можете да изгледате и видео материал за проучването:

Анализ за ефективността на ресвератрола във виното и гроздето срещу затлъстяването са публикувани в уебсайта на университета Пардю на 4 април 2012 г.

Zdraven.bg поздравява всички читатели и почитатели на червеното вино с колекция от песни за вино:

Снимка: emsago