Червено вино и цитруси срещу еректилна дисфункция

вино

Полезни вещества в червеното вино, цитрусите и други плодове предотвратяват проблеми с ерекцията.

Консумацията на червено вино и някои плодове, както и редовните физически упражнения, намаляват риска от проблеми с ерекцията при мъжете. Това показва ново изследване.

Учените са установили, че определени храни намаляват риска от сексуалния проблем. Такива са боровинки, череши, къпини, репички и касис, както и цитрусовите плодове, които са богати на флавоноиди. На тях е богато и червеното вино.

Изследването също така се позовава на предишни проучвания, които показват, че упражненията също помагат за предотвратяване на проблемите с ерекцията.

Физическата активност, заедно с честата консумация на изброените плодове намалява риска от проблема еректилна дисфункция с 21%.

Изследването, което е публикувано в Американския журнал за клинично хранене, е дело на учени от няколко медицински университета в САЩ, сред които тези в Харвард и Източна Англия. То се основава на данни на 50 000 мъже на средна възраст, събирани от 1986 г. насам, съобщава агенция БГНЕС.

Участниците са питани на всеки 4 години дали успяват да поддържат ерекция, достатъчна за осъществяване на сексуален контакт, както и каква е диетата им през това време.

Нужната консумация на плодове и червено вино не е прекомерна, а единствено достатъчно редовна.

Резултатите от настоящото проучване за положителното влияние на приема на флавоноиди върху еректилната дисфункция са публикувани в специализираното издание American Journal of Clinical Nutrition на 13 януари 2016 г.

Подчертаваме, че полезната консумация на вино е до 2 чаши дневно, а по-голямото количество вреди на организма.

За любителите на червено вино Zdraven.bg представя специална селекция от песни за вино:

както и колекция с песни за лимони и лимонада:

Снимка: Mr. T in DC