Червено вино подобрява метаболизма при мъжете

Червено вино подобрява метаболизма при мъжете, твърдят експерти. Как?

Учените констатираха, че естественото съединение в състава на червеното вино ресвератрол подобрява метаболизма при мъже, страдащи от затлъстяване.

Това съобщи в-к Dayly Expess като се позовава на резултатите от холандско изследване, предаде агенция АСН.

Ефектът от червеното вино върху метаболизма при мъжете е сравним с ограничаването на приема на калории, обясняват авторите на проучването от университета на Маастрихт.

За целите на изследването специалистите са давали на 11 здрави, но страдащи от затлъстяване мъже, добавка, която съдържа 150 милиграма от 99% чист транс-ресвератрол.

Доброволците приемали добавката 30 дни, като през това време били отчитани различни показатели – количеството на изразходваната енергия и количеството на складираните и изгорени мазнини.

Анализът на данните е показал, че подобно на ограничаването на калориите, съдържащата ресвератрол добавка понижавала енергийния разход и подобрявала показателите, свързани с метаболизма, както и общото здравословно състояние.

Благоприятните промени включват понижен метаболитен процент, понижено количество мазнини в черния дроб, по-ниски нива на кръвната захар и понижено кръвно налягане.

Zdraven.bg поздравява всички читатели и почитатели на червеното вино с колекция от песни за вино:

Снимка: Zdraven.bg

loading...