Червено вино срещу затлъстяване

Червено вино помага срещу затлъстяване, обявиха експерти.

Освен многобройните положителни качества, които притежава, червеното вино може да ви помогне да не наддавате на килограми, посочва изданието EmaxHealth, цитирано от агенция БГНЕС.

Това твърди Ричард Бакстър, автор на книга за ползите от ликьора. Авторът основава твърденията си на много изследвания, разкриващи ролята на ресвератрол – антиоксидант, който се намира в изобилие в червеното вино и спира развитието на раковите клетки.

Освен другите полезни свойства, които притежава, този антиоксидант пречи на натрупването на килограми, подпомага метаболизма, уравновесява нивото на кръвната захар, намалява инфекциите, холестерола и риска от рак.

Изследване от 2008 г. в Германия показва, че ресвератролът пречи на образуването на мазни клетки и натрупването на мазнини. Дори ако виното не е бедно на калории, то не съдържа калориите, които се съдържат в захарта на останалите напитки, често комбинирани.

При ежедневна консумация, в умерени количества, червеното вино премахва последиците от тежките трапези и поддържа нивото на кръвната захар. По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът.

Zdraven.bg поздравява всички читатели и почитатели с колекция от песни за вино:

Снимка: abcdz2000