Червено месо и млечни продукти предразполагат към Алцхаймер


Хората, които ядат по-малко млечни продукти и червено месо, е по-малко вероятно да се разболеят от Алцхаймер. Това показва проучване на учените от Колумбийския университет в Ню Йорк, публикувано в списание Аrchives of Neurology, цитирано от агенция БГНЕС.

В изследването взели участие 2148 възрастни над 65 години. Експертите анализирали връзката между хранителните вещества на някои продукти и развитието на болестта Алцхаймер.

На участниците в изследването им бил съставен специален хранителен режим, богат на салати, ядки, риба, плодове и зеленчуци, който не включвал консумация на млечни продукти и червено месо.

Така авторите на изследването открили, че честата консумация на месо може да увеличи риска от развитие на Алцхаймер. Констатациите им подкрепят по-нататъшното задълбочено изследване на хранителните продукти и тяхната пряка връзка с общественото здраве.

Снимка: tellgraf, sxc.hu

loading...