Черен шоколад за здраво сърце

черен шоколад

Учените отново доказаха, че хапването на черен шоколад носи здраво сърце.

Консумацията на черен шоколад се свързва с намален риск от сърдечно-съдови заболявания, сочи изследване на британски учени, цитирани от агенция БГНЕС.

Вече е установено при различни изследвания, направени по-рано, че консумацията на черен шоколад се свързва с по-добро здраве на сърцето и кръвоносната система.

За настоящото изследване група британски учени се опита да анализира връзката между консумацията на шоколад и сърдечното здраве при 25 хиляди мъже и жени от източната част на Великобритания.

Установено е по чисто емпиричен път, че хората, които твърдят, че консумират най-много шоколад, съответно и страдат статистически от по-малко заболявания на сърдечно-съдовата системa.

Според това изследване консумацията на повече шоколад дневно, например над 100 г черен шоколад, се свързва с намален риск от сърдечни заболявания и заболявания на сърдечно-съдовата система.

Zdraven.bg подчертава да не се прекалявя с шоколади, различни от черен, заради високото съдържание на захари, и поздравява всички фенове на шоколада със специална селекция от песни за шоколад:

Снимка: Лий МакКой