Черен шоколад носи дълголетие

черен шоколад

Черен шоколад удължава живота.

Полезните свойства на шоколада се оказаха толкова много, че учени препоръчаха всекидневната му употреба.

Известният британски диетолог Роб Хобсън, цитиран от агенция БТА, заяви, че шоколадът е идеално средство за достигане на дълголетие. Учени смятат, че какаото, което се съдържа в шоколада, може не само да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, но и притежава почти същите свойства като тези на витамините.

По думите на учените, свързаната с какаото тайна е, че то е източник на минерали и други необходими за организма вещества, включително магнезий, чието оптимално съдържание допринася за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите, желязо, което допринася за поддържане производството на еритроцити, и цинк, благодарение на който обновяването на клетките в организма се осъществява безпроблемно.

В какаото се съдържат повече антиоксиданти, отколкото в който и да било друг хранителен продукт. Сред важните свойства на какаото в шоколада е способността да се повиши нивото на фенилетиламините – вещества, използвани като основа за всички невромедиатори.

Стабилното ниво на фенилетиламините е пряко свързано с остротата на ума и позволява да се съхранят когнитивните способности и поддържа главния мозък млад.

Zdraven.bg препоръчва да избирате черен шоколад с високо съдържание на какао и припомня да четете етикетите за вредните съставки и количеството захар в продукта.

Поздравяваме всички със специална колекция от песни за шоколад:

Снимка на парче черен шоколад: russellstreet