Черен шоколад срещу хронична умора

Хапването на черен шоколад помага срещу хронична умора, обявиха учените.

Консумацията на черен шоколад може бързо и ефективно да ви отърве от тежки емоционални сривове и умора, показва ново изследване.

Не всички разновидности на шоколада имат толкова силно изразени антидепресивни свойства. Ако искате да постигнете душевно спокойствие, заложете на черен шоколад с възможно по-високо съдържание на какао, съобщава агенция БГНЕС.

Повечето хора с наднормено тегло погрешно смятат, че това лакомство е една от основните причини за проблемите им. Диетолозите са категорични, че наистина храните с високо съдържание на мазнини и калории могат да се отразят на фигурата и здравето. Но черният шоколад намалява емоционалното напрежение, без да води до увеличаване на теглото.

По време на изследването си британските специалисти открили още едно уникално свойство на какаовата сладост.

Комбиниран с правилно хранене, черният шоколад може да намали хроничната умора, синдром, който често засяга младите хора с напрегнато ежедневие. Състоянието се характеризира с чувство за умора, сънливост и отпуснати мускули.

При тези симптоми човек страда от раздразнителност, но това може да се промени, ако взима по шест плочки черен шоколад три пъти на ден.

№1 сайтът за здраве, красота и настроение Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад:

Снимка: Лий МакКой