Черната Луна Лилит във Везни

Лилит

Черната Луна Лилит навлиза в знака Везни на 25 август 2015 г., където ще остане до 21 май 2016 г.

Лилит преминава през целия слънчев зодиак за около 8 години и 10 месеца.

В астрологичен смисъл Черната Луна Лилит се свързва със секс, смърт, обсебване, промяна, окултизъм и табу. Лилит олицетворява най-мрачната страна на обществото, която бушува, когато сексът е подтиснат, засрамен и извратен, пише darkstarastrology.com. Лилит е естествена и неприкрита. Лилит е бунтовник, феминистка, проститутка, изгнаник, борец за свобода, конфликтна, търси равенство, импулсивна, иновативна, нестандартна, асексуална, инстинктивна, с ръце на изцеление. Цветът, на който отговаря, е бял.

Тъй като Черната Луна Лилит представлява Тъмната богиня, Ева, като изгнаник на сътворението, изкусителка и грешник, тя показва къде и как ние, независимо дали мъж, дете или жена, изразяваме женствените аспекти на гняв, вина, страх, завист, похот и отмъщение. Силите й са огромни и непредсказуеми, както тя държи двата ключа – за сътворение и унищожение, пише readingsbyyerevan.com.

Преминаваща в знака Везни Лилит влияе особено силно на родените с Лилит във Везни. Родените с Лилит във Везни са много възприемчиви към външни влияния, становища и искания на други хора, което ги поставя в незавидната позиция на подчинение на волята на другите. Но Лилит влияе в широк мащаб на всички при междуличностните отношения – в любовта, семейството и работата. Може да се сблъскаме с нашата нерешителност и страхове за отдаденост или предателство и ние трябва да бъдем изключително честни – първо към себе си, после и към тез, с които сме в тесни връзки, освен ако няма ситуация на живот и смърт или протекция отгоре.

В ситуации на закононарушения, дискриминация и заплаха от военно положение с Лилит във Везни войната на умовете ще продължи с пълна сила. Освен ако масите не се събудят и признаят, че унищожението на живота и нарушаването на природните закони на планетата не са умишлени и не случайно човечеството може да няма шанс да оцелее.

По време на транзита на Лилит във Везни трябва н авсяка цена да се избягва всякаква мръсна политика. Трябва да сме изключително внимателни за интриги и да не даваме обещания, които не можем да изпълним, защото веднъж излъгали, бързо ще попаднем на кладата. Несправедливостта в обществото ще продължава да се откроява, не само защото ни захранват медиите, а защото отделните хора все повече ще възроптават и се борят с нея, независимо дали се чувстват подкрепяни от други.

На ментално ниво повечето от нас ще трябват да кажат НЕ на глупостите, които ги повличат.

Какви страхове и преживявания още може да очакваме при преминаването на Лилит през Везни, разяснява също iulia-trandafir.ro:

Страх от загуба на партньора
По принцип Лилит във Везни е символ на развод. Силата на знака Везни осигурява на всеки, в зависимост от позициите в рождения хороскоп, живот в партньорство, в идеалния случай – на равно ниво. Това може да бъде брак, професионално сътрудничество, бизнес партньорство, съюзник с общ интерес и под. При преминаването на Лилит във Везни това партньорство може сериозно да бъде застрашено – прекъсване на връзка, дистанциране, отделяне, заминаване – дори да няма реален повод за това. Може да е свързано с манипулация на чувствата, прикриване на истината или представянето само на избрани, непълни факти, дори да е направено уж с добро за по-безконфликтна връзка. Но проблемът е, че действайки така, това само отслабва силата, която ни е нужна. Партняорството няма да стане по-укрепнало, а напротив – ще потъне. Къде тогава е истинската сила на Везни в партньорството? Това е самосъзнанието, което помага на всеки един да намери правилното място във връзката вместо да е зависим по определен начин.

Страх от компромиси в партньорството
Това е проблем, ако мислим всеки компромис като отстъпление и неравенство в партньорството. Но компромисите са неизбежни за уреждане на отношенията между различни хора с различни функции, опит и цели, каквито очевидно сме. Единственият начин да бъдат избегнати компромисите е да се избяга от връзката. Ще има тенденция да се избягват компромисите, както в личния, така и в професионалния живот заради страх да не бъдем манипулирани, да не бъдем тези без предимство и това да доведе до неблагоприятно положение за нас в партньорството.
От друга страна съществува и възможност да прекратим партньорството по тези причини и бивши партньори биха могли да станат наши нови врагове.
Всякакви конфликти и съдебни дела трябва да бъдат избягвани по време на Лилит във Везни.

Страх да изгубим елегантност и хармония в поведение и присъствие
Колкото повече усилия полага някой за поддържане на елегантна външност, дипломатичен подход и хармонична атмосфера, пренебрегвайки бруталните и груби предизвикателства около тях, толкова по-подтиснати стават дълбоките им инстинкти за действие. И в този случай последиците ще бъда по-объркващи. По-добре се изправете срещу инстинктите си да не се противопоставяте на света.

Демотивация при поемане на инициатива
Везните са кардинален знак и това изисква ясни цели, които да бъдат следвани. Преминавайки през Везни Черната Луна Лилит ще обърка нашите планове за брак, съюз, бизнес, политика, пари, запазване на мира. Много хора ще предпочетат лесния път, вместо да следват приоритетните си цели. Това обикновено означава да станеш зависим и да следващ другите или целите на партньора вместо да станат цели на партньорството. Измамно е, че Лилит във Везни е много способна. Такова погрешно развитие на нашите цели са свързани с липса на мотивация при поемане на инициативата.

Какво да правим с тези обсебващи страхове?
Всичко опира до силата ни зад тези страхове, когато се изправим пред тях. Черната Луна Лилит във Везни е огромн асила, коят оможе да бъде използвана за създаване на хармония в отношенията. Понякога се изисква да се борим. По-добре да изберем съзнателно да се борим с вътрешните си желания и страхове, отколкото външното насилие иначе ще действаме под зависимост и манипулация, докато Лилит е във Везни. Използвайте дипломацията, преговорите, разговорите, балансирайки противоположните гледни точки с общата цел на равноправни отношения, за които Везните винаги настояват и отстояват.

Zdraven.bg поздравява всички читатели със здрави нерви с няколко песни за Лилит:

Снимка: dollen