Черната Луна Лилит в Дева

Черната Луна Лилит навлиза в знака Дева на 28 ноември 2014 г., където ще остане до 25 август 2015 г.

Лилит преминава през целия слънчев зодиак за около 8 години и 10 месеца.

В астрологичен смисъл Черната Луна Лилит представлява огромния потенциал, изискващ да бъдем приведени към светлината и да се възползваме от нея. По време на транзитното преминаване на Лилит през знака Дева, колкото повече преживяваме неща с неудобни, унижаващи или дори плашещи обстоятелства, толкова повече се нуждаем от възможно най-голямо разбиране на неизразения потенциал, пише iulia-trandafir.ro.

За почти 9 месеца дълбоките нива на подсъзнанието ще бъдат полезни за тези, които ги усещат. Всички ще се изправим пред отчание, причинено от неправилното или непълно усещане на подсъзнанието.

При Лилит в Дева разочарованието ще бъде съпроводено със събития, свързани с някое от следните неща: работното място, условията на труд, ежедневни задачи в дома или за семейството, здравословно състояние и морал.

Тенденцията да се намери на всяка цена полезността на собствените способности, придобити или научени, може да ни накара да видим пропуски или неща, които трябва да бъдат поправени или подобрени – навсякъде и за всички.

Цената, която може да се плати за тази тенденция, може да бъде промяната на някои отношения и връзки, основно заради слабост, прекомерна критика на различни несъвършенства в желанието да се помогне на някого или правилно да се извършват различни дейности.

В действителност, преувеличаването на недостатъците наред с пълната ангажираност да бъдат поправени или премахнати и изчистени означава ниско самочувствие, което трябва да бъде компенсирано чрез перфектна работа пред някой друг, или, алтернативно, то създава задържане в себе си на личните преживявания.

По време на Лилит в Дева най-характерното качество е прагматизъм. Колкото повече или по-малко тестове и капани посрещаме, толкова повече или по-малки награди получаваме.

Астрологична прогноза за транзита на Лилит в Дева:

На индивидуално ниво, всяка промяна, която се случи в ежедневните дейности, нарушаваща установения ни ред, ще се понася трудно, ще създава стрес с пропорцията на промяната.

На колективно ниво, промените на пазара на труда, причинени от липса на търсене за определени професии или дейности, могат да донесат много разочарования за голям кръг от хора, като тези промени могат да създата чувство за безполезност и дори колективна депресия. Условията на работа, особено тези на колективно договаряне, могат да пострадат от промяна, която да доведе до по-лоши условия на труд или дори загуба. Следователно за някои професионални категории ще се наложи преквалифициране или обучение.

Стресът, причинен от слаба интеграция в ежедневието или трудността от понасянето на промените в живота ще причинят здравословни проблеми, свързани с функционирането на храносмилателната система. Най-силно засегнати са хората, родени под знака на Дева, но като цяло ще засегне всички разтревожени.

Няколко препоръки за устояване на тревожността: почивка, всякакъв вид отпускаща дейност, балансирано хранене, спа процедури – всички от тях са абсолютно необходими, за да се борим с тревожността.

Добротата и желанието ни да помагаме уязвимите хора рискуват да бъдат изразени – емоционално или материално, или да се превърнем в заложник на жертване към хора, които са далеч от невъзможността да си помогнат сами.

За някои от нас, особено за родените под знака на Дева и Риби, има риск да развият чувство на срам, вместо да се наслаждават на това, което те притежават, тъй като те биха могли чувстват морално задължение да споделят пари и ценности с други хора в неравностойно положение. На тях Лилит дава повод да се замислят – колко всъщност заслужават това, което имат; колко ценят това, което притежават; дали притежаваното от тях им носи чувство на вина и защо?

Въпреки, че преминаването на Лилит в Дева носи неудобства, пренебрежение и унижение, тези, които наистина вярват в полезността на своята работа или дейност за определена общност, и тези, които зачитат своята служба и мисия, въпреки всички опити да бъдат пренебрегнати, в края на периода (към август 2015 г.) ще получат значимо морално удовлетворение, което ще им донесе чувство за полезност.

Още повече, че на 11 август 2015 г. Юпитер навлиза Дева, предлагайки награди за смирените усилия за дела в името на общото благо.

Zdraven.bg поздравява всички читатели със здрави нерви с няколко песни за Лилит:

Снимка: Кристи Диксън