Шантав купон преди Коледа

Night Before

Купон преди Коледа е комедия за най-шантавата нощ, която трима стари приятели преживяват преди Коледа.

Нещастен случай сплотява навръх Коледа трима съученици, които спазват с десетилетие обещанието си да прекарват нощта преди Коледа винаги заедно само тримата – традиция, изпълнена с разврат и забавления, която те спазват всяка от десетте изминали години. Това е една нощ на невъздържаност и нарушаване на всички правила. Последната година обаче нещата излизат извън контрол в поредица от кои смешни, кои драматични събития.

Купон преди Коледа

В главните роли в Купон преди Коледа са Джоузеф Гордън-Левит (The Walk: Живот на ръба), Сет Роугън (Стив Джобс) и Антъни Маки (поредицата Отмъстителите), в епизодични играят и Джеймс Франко, както и поп звездата Майли Сайръс като самата себе си.

В началото искахме да създадем история за хора, които излизат заедно на Коледа, които се забавляват, разбиват се и това е смешно, споделя актьорът Сет Роугън. По-късно осъзнахме, че Коледният празник има емоционален заряд. Защо да не се възползваме от това?

Купон преди Коледа

Не бъркайте Купон преди Коледа с комедиите за щури апокалиптички купони като в поредицата Последният ергенски запой или Проектът Х. Макар да не липсва вулгарност, секс, наркотици и насилие, Купон преди Коледа е филм за доброто в нас и доброто, което всеки може да извърши.

Режисьорът и съсценарист на продукцията, Джонатан Ливайн споделя, че цели филмът да последва стъпките на някои жанрове в киното, но да не прилича на нито един от тях. Исках да създам Ню Йоркски филм, филм за времето прекарано с приятели и да експериментирам със стилистичните елементи на Коледните филми, разчупвайки правилата на жанра. Стремяхме се да създадем една забавна история, която да съдържа елементи на очарователен реализъм. Но най-готиното нещо в един отпускарски филм, е идеята да направиш хората щастливи. За да придаде на филма Коледно настроение, Ливайн използва класически коледни песни.

Купон преди Коледа

Режисьорът добавя, че историята е вдъхновена от части от личния му опит. С мои приятели организирахме нещо подобно за Коледа в Ню Йорк, разказва Джонатан Ливайн. Беше странно да си навън по това време, особено в Ню Йорк, защото се натъкваш на особени групи хора и случки. Като таен клуб, в който участват хора, готови да излязат навън за Коледа. Това ми даде и идеята за филма.

Купон преди Коледа е наистина приятна коледна комедия, особено за по-смелите.

Купон преди Коледа е българските киносалони от 11 декември 2015 г., разпространяван от Александра Филмс: