Шоколадово мляко за възстановяване на мускулите

Шоколадово мляко помага за възстановяване на мускулите, твърдят експерти.

Шоколадово мляко с ниска масленост помага на спортистите по-бързо да възстановят формата си след тежки тренировки и поддържа мускулатурата, твърдят физиолози от университета Джеймс Медисън в САЩ.

Футболистите, участващи в експеримента, в течение на няколко седмици са пили след интензивните тренировки шоколадово мляко вместо други напитки.

Медиците са установили, че след консумация на шоколадово мляко нивото на креатина киназа в организма на спортистите се е понижило.

Получените резултати свидетелстват за положителното въздействие на шоколадовото мляко за възстановяването на увредените мускули след изнурителните спортни тренировки. То притежава редица преимущества пред другите спортни напитки, благодарение на високо съдържание на питателни вещества, заявяват американските лекари, цитирани от агенция БГНЕС.

По думите им след физически упражнения една-две чашки мляко, богато на белтъчини, укрепва мускулатурата и намалява щетите, нанесени от физическото натоварване.

Диетолозите съветват да се пият дневно по три чаши обезмаслено шоколадово мляко, независимо от нивото на физическа натовареност.

Снимка: Луис Франциско Кордеро

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад: