Шоколад на закуска помага за отслабване

шоколад

Шоколад на закуска помага за отслабване, обявиха диетолози.

Може да е трудно да се повярва, но ако закусим с парче шоколад, ще отслабнем. Поне това твърдят учените от университета в Тел Авив.

Според диетолозите закуска с богати на въглехидрати и протеини храни води до повече загуба на килограми, отколкото ако закусим с нискокалорични фибри без захар.

Освен това, хората, които включват сладко в закуската си имат по-малък апетит през деня. В същото време те разполагат и с достатъчно време да изразходват калориите, така че да не се отразят на фигурата им.

В края на 8-месечно проучване, участниците от първата група, които включвали в първото си ядене за деня шоколад, отслабнали с 20 килограма. В сравнение с тях участниците от втората група, които се придържали към диета без захар, свалили само 5 килограма и половина.

Овесената каша с орехи или други ядки е добра алтернатива на шоколада, тъй като ядките са по-трудни за храносмилане и остават в стомаха за по-дълго. Това осигурява чувство за ситост и по-късно през деня.

Изследователи от Копенхаген пък установили, че 100 грама тъмен шоколад на ден намаляват с 15% апетита ни към солени и мазни храни, съобщи агенция БГНЕС.

Zdraven.bg поздравява всички със специална колекция от песни за шоколад:

Снимка: Джон Лу