Шпионската комедия на Гай Ричи и Джейсън Стейтъм „Операция Форчън: Троянски кон“ е в кината

Джейсън Стейтъм

Ако желаете забавно кино приключение, ето нашето предложение: „Операция Форчън: Троянски кон“.

От фаталния петък, 13 януари 2023 г., само в кината ни очаква „Операция Форчън: Троянски кон“ – най-новата шпионската комедия на неподражаемия майстор на забавните кримки Гай Ричи и екшън звездата Джейсън Стейтъм. Филмът обещава незабравимо кинопреживяване, изпълнено със забележителен екшън, много хумор и оригинални намигвания към жанра.

Режисьорът Гай Ричи е познат с оригиналния си стил в кинохитовете Две димящи дула“ (1998), „Гепи“ (2000), „Шерлок Холмс“ (2009) и продължението му „Шерлок Холмс: Игра на сенки“ (2011), „Мъжът от U.N.C.L.E.“ (2015), игралната адаптация на „Аладин“ (2019), „Джентълмените“ (2019), „Човек на гнева“ (2021), в три от които също участва Джейсън Стейтъм, станал ни любимец с най-вече с „Транспортер“ (2002).

В шеметната авантюра в „Операция Форчън: Троянски кон“, редом до Джейсън Стейтъм застават не по-малко харизматичните Джош Хартнет и Обри Плаза, които може да видите в ексклузивен откъс от филма. Клипът разкрива част от колоритните герои и характерния за Гай Ричи остър и хаплив диалог и забавни ситуации, които „Операция Форчън: Троянски кон“ ще предложи на зрителите в изобилие.

В центъра на „Операция Форчън: Троянски кон“ е супер шпионинът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм), който трябва да попречи на богатия търговец на оръжия Грег Симъндс (Хю Грант) да се сдобие със смъртоносна нова технология, която може да промени световния ред. Въпреки че работи с едни от най-добрите агенти в света (Обри Плаза, Кари Елуис, Бъгзи Малоун), това не е достатъчно, когато трябва да се справиш с изпечен престъпник от ранга на Симъндс. Подходът трябва да е нестандартен, но изпитан и за целта Форчън вербува свой „Троянски кон“ в лицето на най-голямата звезда на Холивуд Дани Франческо (Джош Хартнет), който трябва да им помогне в тяхната, излизаща от всякакви рамки, суперсекретна мисия да спасят света.

Операция Форчън: Троянски кон

Гай Ричи е и сценарист на филма, заедно с Айвън Аткинсън и Марн Дейвис („Човек на гнева“), а в ролята на главния злодей е Хю Грант, който също участва в „Мъжът от U.N.C.L.E.“ и ни е познат от „Четири сватби и едно погребение“ (1994), „Нотинг Хил“ (1999), „Дневникът на Бриджит Джоунс“ (2001) и продължението му от 2004 г.