Щастие прави хората по-активни на старини

Щастливите хора са много по-активни на старини, показва проучване.

Има много очевидни предимства от това да си щастлив, но ново изследване показва, че удовлетвореността от живота улеснява движението в по-късен етап от живота.

Възрастните хора, които се радват на живота ходят пеша по-бързо и са по-активни в напреднала възраст, отколкото нещастните хора.

Изследване на група учени от Лондонския университетски колеж върху 3199 мъже и жени на възраст над 60 години, живеещи в Англия, показа силна връзка между емоционалното щастие и физическото благосъстояние на организма.

Резултатите показват, че възрастните хора ходят по-лесно, обличат се и се къпят сами без нужда от помощ, ако са удовлетворени от живота си и се чувстват щастливи, пише агенция БГНЕС.

Хората с по-нисък стандарт на живота са три пъти по-застрашени да развият сърдечно-съдови заболявания, диабет, артрит, инфаркт и депресия.

Резултатите предоставят допълни доказателства за предишно проучване, според което насладата от живота удължава живота поне с осем години.

Снимка: hugrakka

Zdraven.bg поздравява всички с хита на Фарел Уилямс Happy от анимацията Аз, проклетникът 2 за доброто настроение на всички и пожелание за щастие 🙂 :

loading...