Юпитер в Дева

Юпитер

Как влияе Юпитер на представителите на всяка зодия, докато е в зодиакалния знак Дева?

Юпитер е най-голямата планета в Слънчевата система и известна като планета-гигант. Юпитер има диаметър над 11 пъти по-голям от земния и обемът му е 1300 пъти повече от земния. Юпитер прави една слънчева обиколка за 11,87 земни години и средно по 1 година престоява във всеки зодиакален знак.

На 11 август 2015 г. Юпитер навлиза в земния знак Дева, през който преминава до 8 септември 2016 г.

Какво означава това в астрологичен смисъл за всички нас и всяка зодия, разяснява Марги Паскалева.

Юпитер е в заточение в знака Дева и той не може да изрази своите най-положителни качества. Юпитер е планета, управляваща знака Стрелец, която се свързва с ръста, богатството, оптимизма, просперитета. Стрелец е подвижен знак, склонен към непостоянство, авантюризъм и риск. А Дева е знак на практичността, разсъдливостта, постоянството, трудолюбието, умението да раздробим нещата на съставните им части, да ги организираме и групираме в определен ред, да се вглеждаме в детайлите.

Проблемите, които може да възникнат при преминаването на Юпитер през Дева, ще са основно в сферите на здравеопазването, законодателството, образованието, бизнеса, издателската дейност, спорта и т.н. Не бива да се омаловажават глобалните проблеми и да си заравяме главите в дребните битовизми, но не бива да се изпускат от поглед и детайлите.

В световен план през периода 11 август 2015 г. – 9 септември 2016 г. може да се очакват задълбочаване на икономическата криза, тежки аварии, терористични атаки, инциденти в промишлени и химически предприятия, природни катаклизми, борба срещу ограниченията и традиционните методи, разпад на обществено – политически и духовни движения, криза в църквата, нарушения на договори и държавни граници, миграция на населението, разпространение на инфекции и епидемии.

Единственият начин да преминем през тази криза по-леко е като подаваме ръка на нуждаещите се от помощ и духовна подкрепа, като спазваме реда и законността, като бъдем почтени един към друг и загрижени за общото благо.

В личен план периодът 11 август 2015 г. – 9 септември 2016 г. ще бъде по-труден за подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, особено месеците октомври 2015, март и юни 2016-та. Въоръжете се с цялото си търпение и посрещнете със смирение и уважение предизвикателствата, които ще ви предоставят звездите. Внимавайте за инциденти и неприятности, пазете здравето си.

При представителите на знака Близнаци могат да възникнат грижи и конфликти в партньорствата, да се активират конкуренцията и опонентите срещу тях. Възможни са съдебни спорове, грижи около племенници или второто дете (ако имате такова).

За представителите на зодия Дева все пак има възможности и за положителни събития и развитие – ще започнат да събират плодовете на своя труд. Юпитер през вашия слънчев знак ще ви подкрепя и изважда от трудностите. В такъв период хората израстват, развиват се и се изявяват много успешно. При някои от Девите е възможна промяна в местоживеенето, ремонти и строежи, грижи около недвижими имущества или родител.

Представителите на знака Стрелец трябва да бъдат по-разумни, да не правят твърде големи планове и да не предприемат необмислени рисковани действия. Домът, семейството, работата и личният им живот ще са най-активните зони за преодоляване на проблеми. Пазете дома си от обири и течове.

Рибите също няма да ги подминат някои разочарования и изпитания. При някои са възможни съдебни спорове, разрешаване на морално-етични конфликти и проблеми от различно естество, свързани както с хора от обществото. А при други да възникнат някакви грижи и затруднения, свързани с второто дете или с племенник/ца, баба или дядо.

Юпитер в Дева ще оказва най-благоприятно въздействие в живота на родените под знаците Телец, Козирог и разбира се на Девите (с някои изключения). Ще прави хармоничен аспект и към слънчевия знак на представителите на Рак и Скорпион, които също ще бъдат облагодетелствани като цяло от транзита на Юпитер през Дева.

Някои от представителите на зодия Телец могат да срещнат любовта на живота си, да се задомят и да се появят деца в семейството.

Творците, спортистите и бизнесмените ги очакват постижения, възход и много успехи в техните поприща.

Юпитеров възврат и съответно положителни събития и успешен период ги очаква родените през 1945, 1957, 1969, 1980, 1992, 2004 година.

Родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби в тези години обаче трябва да бъдат най-внимателни. Предизвикателствата и трудностите за тях ще са малко повече. В кои сфери от живота ще се отрази това така мощно влияние върху тези знаци, зависи от подредбата на планетите в рождения хороскоп на всеки отделен човек.

За представителите на зодия Овен е много важно през тази една година да се грижат за здравето и работата си. Да променят хигиенните навици, да се разделят с някой вреден за тях навик като тютюнопушенето и алкохола. Сериозен акцент ще бъде работа и взаимоотношенията им с колегите и роднините по майчина линия – лели, вуйчовци.

Родените под знака Лъв могат да очакват добро развитие в бизнеса си и финансови придобивки, повишаване на заплатата или появата на възможности за допълнително печелене на средства. Добър период за вложения, ако и останалите планети в рождения хороскоп правят хармонични аспекти с Юпитер и с планетния управител на втори финансов дом.

Юпитер в Дева ще носи защита на Везните, ще ги предпазва от беди, ще оказва положително влияние върху здравето им. Някои от тях може да увеличат контактите с чужбина, а други да заминат за известно време на работа извън страната. Ще придобият и по-голяма увереност в собствените си способности. Добър период за усамотение, творчески дейности, лечение и медитация. Не се учудвайте, ако започнете много активно да сънувате. Може да се повиши съзнанието и сензитивността ви.

За представителите на зодия Водолей периодът 11 август 2015 – 9 септември 2016 не е благоприятен за започване на нови начинания. Сега не е време за експерименти, разширения и големи капиталовложения. Трябва да заложите на стабилността – на добре обмислените сигурни действия и традиционните методи. Някои от Водолеите могат да получат наследство, финансова и морална подкрепа от приятел или високопоставена личност, кредит от банка. Някои от представителките на този знак могат да се радват и на появата на наследник в семейството.

Пълната астрологична прогноза на Марги Паскалева можете да прочетете в личия й астрологичен сайт astroamor.wordpress.com или пък директно да се обърнете към нея за съвет на мобилен тел. +359/877272843.

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение с песни с името Юпитер от специалната ни видео колекция с песни за звезди и планети:

Снимка: НАСА

loading...