Ябълковият оцет пречиства организма от алкохол и наркотици

Ябълковият оцет пречиства организма от алкохол и наркотици.

Ябълковият оцет може да се изчисти организма от наркотици и алкохол и да предотврати развитието на опасни заболявания и загуба на тегло.

Медицинските свойства на ябълките са отдавна известни. Те намаляват кръвното налягане, предотвратяват развитието на атеросклероза и сърдечни пристъпи, помагат за пречистване на червата и са от полза при заболявания на бъбреците и черния дроб. Предимствата на тези плодове не се изчерпват дотук.

Всички лекари са единодушни, че лечебна е силата не само на ябълките, но и на ябълковия оцет, посочва агенция БГНЕС. Той може да се изчисти организма от наркотици и алкохол и да предотврати развитието на опасни заболявания и загуба на тегло.

Достатъчно е да се използват ежедневно по една чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода. Напитката се пие 30 минути преди хранене. Не трябва да се злоупотребява, тъй като продължителната му употреба може да доведе до проблеми с храносмилателната система. Това важи особено за хората с бъбречни заболявания.

Затова zdraven.bg препоръчва за прочистване да се взима само сутрин преди закуска, като към чашата с вода освен чаена лъжичка ябълков оцет се прибавя и чаена лъжичка мед.

Преди да се започне обаче процедура за намаляване на теглото чрез оцет е необходима лекарска консултация.

Снимка: Andy Roberts