Ягоди срещу еректилна дисфункция

ягоди
ягоди

Хапването ягоди помага срещу еректилна дисфункция при мъжете.

Ягодите могат да се окажат алтернативно разрешение на проблема с импотентността при мъжете, пише в статия вестник Express, позовавайки се на британска диетоложка.

Еректилната дисфункция се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже.

Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове – проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане.

И макар да има начини за справяне с проблема – например отслабване или предписване на статини, на мъжете често се препоръчва използването на популярно лекарство.

Диетоложката Касандра Барнс обаче твърди, че с подобен успех, без съпътстващите странични ефекти от лекарствата, могат да се използват ягоди. Специалистката обяснява, че плодът е богат на флавоноиди, които стимулират притока на кръв към органа.

Проучване на изследователя Аедин Касиди от университета в Източна Англия, също установи, че редовната консумация на съдържащи флавоноиди продукти като плодове, зеленчуци, чай и вино, в комбинация с упражнения, намалява риска от еректилна дисфункция с 10%, отбелязва агенция БТА.

Снимка на ягоди: Зелена партия на Ирландия