Близнаци се родиха с два месеца разлика

близнаци

Рядък случай на раждане на близнаци се случи в Италия.

Бебета близнаци се появиха на бял свят не само в различни дни, но и в различни месеци. Италианка родила първо Алесандро на 24 декември 2018 година, а след това и Андреа – на 22 февруари 2019 година.

Това е рядкост, когато става въпрос за близнаци, увериха от болница в Северна Италия, където са родени двете деца.

Четиридесетгодишната майка спешно била хоспитализирана през декември 2018 г. и родила преждевременно първото бебе с тегло 800 грама, То се появило на бял свят след 24-седмична бременност. Благодарение на медицинския екип плацентата останала невредима и другият брат близнак продължил да расте в утробата на майка си.

Сложният от медицинска гледна точка случай имал щастлива развързка, когато 60 дни по-късно се родил и Андреа – бебе с тегло 3 кг, което се появило на бял свят след 33-седмична бременност.

Майката и децата се чувстват много добре, те ще бъдат изписани след няколко дни, заявиха от Фондация за детето и майката в град Монца, която стопанисва болницата.

И допълват, че за пръв път регистрират подобно раждане на близнаци.

Колкото и да е парадоксално, двамата братя близнаци не са на една и съща възраст, а това ще създаде проблеми на административните служби, когато се издават актовете им за раждане, отбеляза баща им, предаде агенция БТА.

Снимка на момичета-близнаци, т.е. не от статията: ICStarzz