Бургери и кюфтета от червеи пускат в Швейцария

бургер от червеи

И в Европа вече ще ядат червеи.

Първите продукти за човешка консумация, произведени от насекоми, излизат в продажба в швейцарски супермаркети от 21 август 2017 г.

Швейцарската първа храна от насекоми, предназначена за хората, най-накрая ще бъде пусната в продажба следващата седмица три месеца след преразглеждането на законите за безопасност на храните в страната, съобщи в на 14 август швейцарската верига супермаркети Coop.

Coop обяви, че ще започне да продава бургери от насекоми и топчета насекоми на базата на богати на протеини брашна в седем клона на веригата хипермаркети Coop, включително в Женева, Базел, Берн, Лозана, Лугано и Цюрих.

Желаещите ще могат да опитат бургери и кюфтета от брашнени червеи с ориз, зеленчуци и подправки.

Според говорител на федералната служба за безопасност на храните, Швейцария е първата европейска държава, разрешила използването на насекоми за човешка храна.

Швейцарското законодателство допуска за човешка консумация скакалци, щурци и брашнени червеи.

Тези насекоми се отглеждат за храна на животни. За да са подходящи за човека, те трябва да са четвърто поколение.

Продуктите от насекоми имат висок кулинарен потенциал, производството им спестява ресурси и техният хранителен профил е с високо качество, заяви съоснователят на фирмата производител на храните от червеи Essento Кристиан Берч в изявление. Така насекомите са идеалното допълнение към съвременната диета.

Тези продукти са идеално пригодени за хората, които искат да научат за кулинарното разнообразие на насекомите, заяви в изявление мениджърът на снабдяването на Coop Силвио Базелгия. Coop предлага за хранене кюфтета от червеи в пита хляб с пресни зеленчуци и задушени в кисело мляко сос. Цената на деликатеса е 8.95 швецарски франка.

Снимка: Coop