Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за есенна салата с червено цвекло, целина, ряпа, моркови, ябълки и маслини.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна есенна салата с червено цвекло, целина, ряпа, моркови, ябълки, маслини, моркови и слънчогледови семки, която се приготвя за около час.
Необходими продукти за 4 порции:
½ глава целина
½ глава ряпа
1 глава червено цвекло
3 средно големи моркова
1 стрък праз лук (бялата част)
2 с. л. нарязани черни маслини
½ ябълка
2 лимона, за сок
3 с. л. зехтин
2 с. л. белени слънчогледови семки
½ ч. л. смлян кориандър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Ябълката, целината, ряпата, червеното цвекло, морковите и лукът се измиват обилно. Като се изцедят, целината, ряпата, червеното цвекло и морковите се настъргват на едро ренде.
Празът се нарязва на колелца и се прибавя към настърганите зеленчуци заедно с маслините.
Ябълката се нарязва се на кубчета и се залива с 1 ч. л. от лимоновия сок. Добавя се към останалите зеленчуци.
Сместа се разбърква добре и се овкусява с кориандъра и сол. Залива се със зехтина и остатъка от лимоновия сок.
Белените слънчогледови семки се пекат на сух тиган за 3-4 минути и се поръсват върху салатата.
Сервира се веднага, докато цвеклото не е оцветило останалите продукти.
Източник и снимка: Кауфланд