Зърнени храни за отслабване

Консумирането на две купи зърнени храни на ден помага на хората с наднормено тегло да намалят килограмите си, показва научно изследване, съобщи dariknews.bg.

Учените помолили 41 души, всички с наднормено тегло, да ядат само зърнени храни на закуска и обед, но им позволили да ядат каквото пожелаят за вечеря. Те  открили, че тези, които комбинирали различни видове зърнени храни, свалили повече килограми, но и участниците, които се ориентирали само към един вид зърнени храни също свалили от теглото си в края на изследването.

Учените от Оксфорд Брукс Юнивърсити, които провели проучването, установили, че две трети от участниците, които консумирали само един вид зърнени храни и 78% от тези, които ги комбинирали, свалили килограми в края на изследването.

Резултатите от изследването са много интересни и доказват отново ползата от зърнените храни за закуска като част от програма за сваляне на килограми“, заявява диетологът Лин Гартън. “Зърнените храни за закуска могат лесно да бъдат включени в менюто и са богати на растителни влакна, желязо, фолиеви киселини, цинк и същевременно съдържат малко мазнини“, допълва тя.

Снимка: Julia Freeman-Woolpert, sxc.hu