Том Круз постави кино рекорд у нас

Мисията невъзможна: Разпад

Зрелищният екшън трилър Мисията невъзможна: Разпад постави рекорд за най-касов премиерен уикенд на франчайза по света и у нас.

Уикендът 27-29 юли 2018 г. се превърна в поредната ярка киноемблема за филмовата индустрия в българските киносалони. Зрелищният екшън Мисията невъзможна: Разпад отбеляза зашеметяващ старт и постави два впечатляващи рекорда у нас – за най-касов премиерен уикенд на поредицата Мисията невъзможна с боксофис от над 226 000 лв., както и за най-касов премиерен уикенд на филм с участието на Том Круз.

Мисията невъзможна: Разпад

Дългоочакваният шести епизод на една от най-обичаните поредици покори не само родните върхове, но зае челни позиции в САЩ и по света. Щатската премиера на филма предизвика истински фурор – за дебютния си уикенд Мисията невъзможна: Разпад е отбелязал приходи от 61.5 млн. долара, което е най-големият резултат за филм от поредицата, изпреварващ досегашния рекордьор Невъзможна мисия 2 (57.8 млн.) през 2000 г. В класацията за най-гледани филми в САЩ и Канада Мисията невъзможна: Разпад отбеляза и втория най-успешен премиерен уикенд на филм с участието на Том Круз.

От международните екрани в 36 държави филмът е спечелил 92 млн. долара и общият му световен дебют достига 153.5 милиона – най-високият до момента за над 20-годишната поредица. Мисията невъзможна: Разпад е един от най-дългоочакваните проекти за 2018 година и съвсем заслужено генерира подобни успешни резултати.

Мисията невъзможна: Разпад се откроява с особено интересна сюжетна линия с неочаквани обрати, отличен актьорски състав и каскади, които опасно излизат от сигурните рамки на филмовото изкуство и навлизат в границите на риск за живота.

Том Круз за пореден път провокира възхищението на зрителите не само заради перфектната си за жанра игра, но и заради несравнимото усещане, което продукцията създава, благодарение на комбинацията от талант, отдаденост и най-чистата форма на екшън елементи, изпълнени от самия него.

Мисията невъзможна: Разпад

Режисьор на филма е Кристофър МакКуори, който е и сценарист заедно с Дилан Късман, и продуцент заедно с Том Круз, Джейк Майърс и Дж. Дж. Ейбрамс. Изпълнителни продуценти са Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг и Дон Грейнджър.

Ако сте пропуснали, Том Круз и Мисията невъзможна: Разпад ви очакват вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, разпространяван от Форум филм България.

Можете да разгледате и класацията за най-гледаните филми за 2018 г. в българските киносалони и по света.