1 година Zdraven.bg – Красота и здраве

Здравейте, читатели на Zdraven.bg,
днес, 2. август 2009 г., се навършва точно една година от създаването на Zdraven.bg с девиз Красота и здраве.

Признателни сме на всички верни читатели, за които здравето е на първо място. Благодарение на всички вас, които обичате здравословия живот и красотата, Zdraven.bg за първатата си година от съществуване има почти половин милион прочитания.

Именно в името на здравето се стараем винаги да ви прадставяме полезни статии от реномирани източници или професионални автори.

Зная, че днешния натоварен живот и стрес едва ли ни е лесно да спазваме всички публикувани здравословни съвети, но поне старанието ни към самоусъвършестване и информираност може да ни направи по-силни.

За най-любознателните предлагаме 10-те най-четени статии за първата година на Zdraven.bg:

1. Какво е свински грип?
Zdraven.bg следи всички важни новини за България и света, свързани с пандемията от новия грип А / Н1N1.

2. Храни, които не подозираме колко са полезни
черен шоколад


Полезен списък с храни, които подценяваме в ежедневното си меню, а те са изключително полезни за тялото. Сред тях е и натуралният шоколад.

3. Храни за отслабване
нар

Кратък списък от храни, които ни гарантират отслабване. Естествено, не бива само тях да консумираме, а за желаещите за тяло с по-малко килограми – просто да присъстват в менюто.

4. Кои български фирми ни продават сирене и кашкавал с примеси?
кашкавал
Избухналият скандал в началото на 2009 г. с фалшиви и вредни храни, които се продават в българските магазини с разрешение на вече падналото от власт корумпирано правителство на тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ е поредното доказателство, че по време на тяхното управление здравето на българина е на последно място.

5. Как ни помага зеленият чай
зелен чай

Статия за ползите на зеления чай.

6. Всичко за опасния херпесхерпес
Статията дава основната обща информация за опасния херпес. Винаги обаче препоръчвам да се консултирате с лекар (задължително когато херпесът дълго не се маха или дава рецивид).

7. Храни, богати на антиоксидантикиви
Списък с храни, богати на оксиданти, които ако включваме по-често в менюто, ще бъдем с по-чист организъм. Водещ е плодът киви.

8. Диета при диабет
захар

Няколко основни съвети за хранене при диабет, препоръчани от специалист.

9. Кои градове и села в България са опасни за здравето
София
Списък с най-опасните за здравето градове и села в България, публикуван от Министерски съвет в края на 2008 година. София оглавява класацията по общо замърсяване на въздух и почва.

10. Най-красивите жени в света според списание Vanity Fair
Анджелина Джоли
Световното лайфстайл списание Vanity Fair обяви резултатите от анкетата си за най-красивите жени в света. Класацията е в снимки.

Да сте здрави!

Снимки: 1, 4, 5: sxc.hu; 2. Jessica Spengler; 3. pizzodisevo; 6. Ed Uthman; 7. Краси; 8. Agnese Irene; 9. Panoramas; 10. skins.be.

Вие също да се присъедините към читателите ни сред здравните фенове в любимите си социални мрежи:
във Facebook: www.facebook.com/Zdraven.bg
в Google+: Красота и здраве