40% от жените на диета във Великобритания напълняват

40% от жените, които пазят диета, реално я приключват по-тежки, отколкото са били в началото, сочат резултатите от ново проучване във Великобритания, цитирани от в-к Daily Mail.

Освен липсата на достатъчно силна воля, жените стават жертва на ястията, приготвени от партньора им, на нездравословните продукти, купувани от него, или пък на пастите и бисквитите, които хапват на работа. По принцип, процесът на връщане на килограмите се наблюдавал при дамите 21 дни, след като успявали да постигнат желаното от тях тегло.

Проучването е било осъществено сред 2000 жени на възраст между 18 и 65 години, уточнява агенция БГНЕС. 60% от тях са признали, че постоянно се опитват да поддържат диети.

Основните причини, поради които жените поддържат диети, са свързани с това как изглеждат пред огледалото, приближаването на отпуската или снимките, които качват на сайтовете за запознанства в интернет. От значение също са и коментарите на приятелите, роднините или забележките на любовния им партньор.

След стартирането на диета за отслабване, всяка десета жена допуска грешка след първия ден, докато 20% от жените успяват да издържат само седмица.

Снимка: sxc.hu