84% от вегетарианците прояждат пак месо

84% от вегетарианците се връщат към хапването на месо, сочи статистиката.

Ново изследване показа, че 84% от вегетарианците в някакъв по-следващ етап от живота си се връщат към яденето на месо.

Някои хора се отказват от месото по здравословни причини, други заради принципите си. Но ново проучване разкри, че много от вегетарианците не могат да се откажат от бекона и пържолите за дълго и в крайна сметка нарушават зеленчуковата си диета.

Резултатите показват, че 84% от хората се придържат към вегетарианството само за известно време, защото идва момент, когато месото отново ги съблазнява.

53% от вегетарианците започват да ядат месо след година, а 30% се връщат към него едва след три месеца.

Бившите вегетарианци споделят, че най-много им е липсвала подкрепата на месоядните им роднини и приятели, а други признават, че не са успели да устоят на апетита си към месото, пише агенция БГНЕС.

През ноември 2014 г. забележително американско проучване показа, че преминаването към диета от зеленчуци и плодове може да помогне да предотвратите диабет. Лекарите обясняват, че милиони хора, страдащи от болестта, могат да подобрят нивото на кръвната си захар, като махнат месото на ежедневното си меню.

Но не всичко е розово. Австралийски изследователи установили, че вегетарианците пият и пушат по-малко, но е 18% по-вероятно да страдат от депресия.

В изследването участват 11 000 американци, от които само 2% са дългогодишни вегетарианци. 88% споделят, че винаги са консумирали месо или риба. 10% се определят като “бивши вегетарианци”.

Изследването показва още, че средната възраст, на която хората решават да преминат към здравословния зеленчуков режим е 34 години.

Снимка: avlxyz

loading...