86% от хората напълняват на почивка


Повечето хора напълняват по време на ваканционна почивка, показва проучване.

Почивката е релаксираща и тонизираща, но и понякога не толкова полезна по отношение на теглото на тялото, защото повечето хора си позволяват да се отпуснат и да консумират всякакви храни, включително нездравословни и в неограничени количества.

Оказва се, че 86% от хората напълняват по време на празници и почивки, като 78% от качилите няколко килограма се опитват да ги свалят след ваканцията.

Проучване показва, че 20% от туристите качват най-малко един килограм по време на почивка, 34% наддават с 2.1 кг, а 22% с повече от 3 кг. Около 2% от анкетираните признават, че след ваканционна почивка стават по-тежки с над 4 кг.

В същото време 94% от участниците не се чувстват комфортно в бански и за това по-голямата част от тях се опитват да свалят излишната маса, след като се приберат у дома, подчертава агенция БГНЕС.

Американското изследване сочи още, че четирима на всеки петима запитани казват, че пият повече алкохол по време на почивка. 67% от тях признават, че същото важи и за яденето. Най-голямо бедствие за фигурата е това, че по време на ваканция започваме да посещаваме по-често ресторанти и да се храним нездравословно.

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение със специална колекция от над 30 български песни за любимото лято:

Снимка: Novocastrian Photography

loading...