ABBA с нови песни от четвърт век насам

Бьорн Улвеус

ABBA пускат пет нови песни през 2021 година.

Шведската музикална група ABBA планира да пусне пет нови песни през 2021 година след повече от 25 години творческа пауза.

Това съобщи британският вестник Independent по информация на радиоводещия Джоф Лойд, който интервюира Бьорн Улвеус, един от членовете на групата, цитира агенция БГНЕС.

Според него композициите вече са записани и е трябвало да бъдат пуснати в края на 2019 г., но това не е станало поради технически затруднения и пандемията от коронавирус.

Както отбелязва изданието, последният студиен албум на ABBA е издаден през 1982 г., а неиздадени парчета впоследствие излизат през 1993 и 1994 година.

Квартетът ABBA е основан през 1972 г. от Бьорн Улвеус, Бени Андерсон, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингстад. За 10 години от съществуването си групата е издала 8 албума, като все още излизат и множество колекции с песни на групата.

Екранизацията на мюзикъла им “Мама Мия” (Mamma Mia!, 2008), заснета в Гърция, със сюжет на основата на песните на ABBA, е гледан от повече от 60 милиона души в стотици кина по света.

На 25 юли 2020 г. ABBA обявиха в официалната си страница във Facebook, че отпразнуваме цялата си студийна дискография с комплект 8 дългосвирещи плочи, който представя всеки от техните забележими записи за първи път на цветен винил.

За всички почитатели на ABBA представяме пълна колекция с всичките им №1 хитове:

Снимка на Бьорн Улвеус от 75-тия му рожден ден на 25 април 2020 г.: Facebook.com/ABBA