HBO стартира House of the Dragon като предистория на Game of Thrones

House of the Dragon

HBO стартира работата по единствената одобрена предистория на култовия хитов сериал Game of Thrones.

В деня, в който HBO обявиха, че спират работа по проекта Огън и лед, предвиден като предистория на Game of Thrones, развиваща се 5 хиляди години преди познатите ни случки, HBO анонсираха, че ще работят по друга предистория, чието действие е 300 години преди действието в излъчения 8-сезонен сериал.

Предисторията на Game of Thrones (Игра на тронове), поръчана от HBO, е озаглавена House of the Dragon (Къща на дракона), съобщиха от компанията-майка WarnerMedia.

Новият сериал за епичния фентъзи свят на Джордж Р.Р. Мартин също е базиран на книгата „Огън и кръв“, издадена през 2018 г., и ще разказва за династията на драконите Таргариен.

“За мен е удоволствие да съобщя днес, че продуцираме House of the Dragon като сериал за HBO”, каза Кейси Блайс, програмен президент на HBO, цитиран от Hollywood Reporter. “Вселената на Game of Thrones е толкова богата на истории. Ще разкажем за произхода на династията Таргариен и по-ранните дни на династията Вестерос”, допълва тя.

Съобщението беше направено на официално събитие в Лос Анджелис за представяне на стрийминг платформата HBO Max, която стартира в САЩ от май 2020 година.

Създатели на новия сериал за Троновете са самият автор Мартин, Раян Кондъл и Мигел Сапочник. Кондъл е нов в екипа на Троновете и е най-известен като сценарист на филмите с участиета на Дуейн Джонсън-Скалата Rampage: Унищожителите (2018) и Херкулес (2014). Сапочник вече е работил по епизоди на Game of Thrones в пети, шести и осми сезон на сериала.

В прекратения от HBO проект като предистория щяха да участват сред главните роли Наоми Уотс и Миранда Ричардсън. За новия сериал House of the Dragon още не е обявен актьорски състав.

Снимка на логото на сериала House of the Dragon: HBO