HBO прави предистория на Game Of Thrones

HBO започва снимките на втори сериал на вселената Game Of Thrones (Игра на тронове).

HBO е пред финализиране на договор за започване на снимки на пилотен епизод от втори сериал на вселената Game Of Thrones (Игра на тронове), съобщават от компанията.

Сериалът, който все още няма име, ще бъде базиран на книгата “Огън и кръв” на Джордж Р. Р. Мартин, авторът на култовия фентъзи цикъл “Песен за лед и огън”, въз основа на който беше заснет Game Of Thrones. Самият Мартин, заедно с Райън Кондал, е автор на сценария за новия сериал.

„Огън и кръв“ ще разказва историите на кралете на Вестерос от династията Таргариен, включително на владетели като Ейгон Завоевателя и Ейгон Дракона. Всички те са предшественици на главните герои от Game Of Thrones Даенерис Таргариен и Джон Сноу.

Действието в историята се случва 5 хиляди години преди събитията от оригиналната поредица и е посветен на навлизането на света от златния век на героите в най-мрачния му час – така наречената „Дълга нощ“, когато Вестерос за първи път е нападнат от Белите бродници.

От ужасяващите тайни на историята на Вестерос до истинския произход на Белите проходилки, загадките на Изтока до легендата на Старците, само едно е сигурно: това не е историята, която смятаме, че знаем, съобщават от HBO.

Основната роля ще бъде изпълнявана от Наоми Уотс, позната от Писък, Пръстенът и Кинг Конг. Точните подробности за нейния образ още са неизвестни, тя ще превъплъти “чаровница от лайлайфа, криеща мрачна тайна”.

Сред останалите имена в актьорския състав се отличават моделът Джонатан Уайтхаус, отличената със Златен глобус за най-добра актриса в мюзикъл или комедия за ролята си в Enchanted April (1991) Миранда Ричардсън, Наоми Аки, Денис Гог, Джейм Кампбел Боуър, Ивано Джеремая, Джорджи Хенли, Алекс Шарп и Тоби Регбо.

Премиерна дата на предисторията на Game Of Thrones все още не е обявена.

Снимка: HBO