Imagine Dragons записа финалната песен за анимацията Ралф разбива интернета

Imagine Dragons

Групата, носител на наградите Грами 2014 и MTV Video Music Awards 2018, Imagine Dragons, записа песента Zero за анимационния филм на Дисни Ралф разбива интернета.

Премиерата на песента Zero на Imagine Dragons, която ще е част от продуцирания от Walt Disney Records саундтрак към анимацията, е на 19 септември 2018 г. в YouTube.

Ралф разбива интернета

В Ралф разбива интернета някогашният злодей с голямо сърце Ралф трябва да се справя с актуализираните отношения между него и приятелката му Ванилъпи. Режисьори на Ралф разбива интернета са Рич Муур и Фил Джонстън, а филмът превзема големите екрани в края на 2018 г.

Според вокалиста на Imagine Dragons Дан Рейнолдс, емоционалните теми на филма намират отражение в песента Zero. Рейнолдс споделя: Ралф разбива интернета е много подходящ за времената ни филм, разглеждайки темата за проблемите с идентичността и самотата, характерни за интернет поколението. Вътрешната борба на Ралф да приеме себе си наистина резонира с нас и песента говори за това.

Режисьорът на продукцията Рич Муур добавя: Това е смел избор за финална песен, защото е за някой, който се чувства като пълна нула, за някой, който не се е чувствал достоен, някой, който е позволил цялото усещане за собственото му „аз“ да лежи на едно-единствено приятелство. И когато това приятелство е заплашено, има много несигурност.

От своя страна другият режисьор Фил Джонстън коментира: Ние съпреживяваме това чувство, но песента ни казва, че не сме сами. Imagine Dragons уцелват темата на филма по начин, който ни кара да танцуваме.

Рейнолдс споделя още: Песента в известна степен е дихотомна – на места с тежък текст, но с доста оптимистично звучащ акомпанимент. Резултатът е сладко-горчив, което ни се стори подходящо предвид сложността на Ралф като герой.

Американска поп-рок група Imagine Dragons формирана в Лас Вегас, Невада през 2009 г. В нея се включват водещият вокалист Дан Рейнолдс, китаристът Уейн Сермън, бас китаристът Бен МакКий и барабанистът Даниел Платцман.

Най-големият хит на Imagine Dragons е Radioactive, която държи рекорда за най-дълъг престой в класацията за най-популярни песни в САЩ Hot 100 – цели 87 седмици, което е година и половина и достига до №3 през юли 2013 г. Песента печели Грами 2014 за Най-добро рок изпълнение. През август 2018 г. Imagine Dragons печелят за песента Whatever It Takes наградата на MTV за Най-добро рок видео.