Instagram трие фалшивите харесвания и коментари

Instragram

Instagram започва премахването на фалшивите харесвания, коментари и последователи.

Наскоро видяхме, че профилите използват външни приложения , за да създават изкуствен растеж на аудиторията си. Всеки ден хората идват при Instagram, за да имат истински преживявания, включително истински взаимодействия. Наша отговорност е да гарантираме, че тези преживявания не се нарушават от фалшива дейност. Това заявиха от Instagram в прессъобщение на 19 ноември 2018 г.

Instagram, най-голямата социална мрежа за споделяне на снимки и клипчета в България и света, започва да премахва неадекватните харесвания, следвания и коментари от профили, които използват външни приложения, за да увеличат популярността си.

Инженерите на Instagram са разработили инструменти за машинно идентифициране профилите, които използват тези услуги и да премахнат тази фалшива дейност.

Този тип поведение е лошо за общността, а приложенията на трети страни, които генерират фалшиви харесвания, следвания и коментари, нарушават Насоките за общността и Общите условия на Instagram, съобщават от компанията.

Вземаме няколко стъпки, за да ограничим това нежелано поведение. Профилите, които идентифицираме с тези услуги, ще получат съобщение в тях, което ги предупреждава, че сме премахнали неподходящите харесвания, коментари и последователи, предоставени от него, на други хора, твърдят от Instagram.

За безопасност на акаунта, потребителите са посъветвани да променят паролата си, защото тези, които използват подобни приложения, споделят своето потребителско име и парола с тях, а профилите им понякога се използват от приложения на трети страни за фалшиви и неподходящи харесвания, следвания и коментари.

Също така знаем, че някои потребители може да са споделили несъзнателно своите идентификационни данни за вход с приложение на трета страна. Ако получите съобщение в приложение, трябва само да промените паролата си, за да отмените достъпа до него. Тези нови мерки ще продължат и профилите, които продължават да използват приложения на трети страни, за да увеличат своята аудитория, могат да засегнат тяхното преживяване в Instagram.

Още от ранните дни на Instagram технологията им автоматично разпознава и премахнахва фалшиви профили. Новата актуализация е още една стъпка в поддържането на Instagram в жизнена общност, където хората се свързват и споделят по автентични начини, обясняват от компанията и обещават и други, по-строги допълнителни мерки относно фалшивите дейности.

Instagram стартира на 6 октомври 2010 г. и първоначално е бил предназначен само за мобилните устройства на компанията Apple. От април 2012 г. социалната мрежа за снимки е достъпна и за потребителите на платформата Андроид. Приложението е закупено от Facebook през април 2012 г. за 1 млрд. щатски долара в брой и акции.

По оригиналната идея, снимките са квадратни като от фотоапарат на Polaroid или Kodak, но версията, издадена през 2015 г., позволява на потребителите да споделят фотографии и видеа с различни размери. Освен това те могат да добавят филтри на снимките си.

Към момента Instagram функционира на 36 езика, има над 1 милиард потребители към 20 юни 2018 г., от които над 600 милиона го ползват ежедневно.