Kaufland България първи със сертификат за витрина за месо

витрина в Кауфланд

Kaufland България е първата верига хипермаркети в страната, която получи сертификат за витрина за месо и месни продукти.

Витрината за месо с обслужване в хипермаркет Кауфланд в столичния квартал „Банишора“, която се превърна в първата в света TÜV сертифицирана магазинна витрина.

С поредния сертификат за качество компанията продължава да се утвърждава като единствената хранителна верига, която гарантира качеството на продукцията си чрез реномирани международни одити.

В края на 2022 г. компанията сертифицира част от ключовите дейности, извършвани в Логистичния център на веригата, които обезпечават избора и съхранението на храни от основни стокови групи.

„Сертификатите на ТÜV удостоверяват, че процесите и продуктите, които носят нашия печат, отговарят на най-високите международни стандарти за качество и безопасност на храните. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес, който не е еднократен акт, а продължава във времето. След първоначалния одит, ние провеждаме последващи непланирани проверки, за да сме сигурни, че добрите практики се прилагат ежедневно. Категорично мога да заявя, че Kaufland България е единственият ритейлър, който доказва чрез фокусирана сертификация качеството на работата и продуктите си“, каза Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България, на 19 януари 2023 г.

„Ще продължим да се сертифицираме, защото това е начинът, по който можем да гарантираме на нашите клиенти качеството, което предлагаме“, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

На снимката: г-н Чернев (вляво) и г-н Краев пред сертифицираната витрина в Кауфланд Банишора