Starbucks България вече със сертифицирани Coffee Masters

coffe master Starbucks

Почитателите на кафето в България вече се обслужват в Starbucks от сертифицирани Coffee Masters.

Starbuck България има своите първи сертифицирани Coffee Masters, обявиха от компанията.

Пред заклети фенове на кафето най-добрите български баристи на световно известната верига споделиха как да откриваме неподозирани вкусове и аромати във всяка глътка от различните видове на освежаващата напитка.

Но какво отличава тези млади хора с черни престилки от другите баристи? „Майсторите на кафето“ знаят всичко, което може да се знае за ароматната напитка, и могат да отговорят на всеки въпрос, който им зададете.

В продължение на повече от десетилетие партньорите на Starbucks са сертифицирани като „майстори на кафето“ след задълбочено изучаване на кафета Starbucks, тяхното контрастиране и сравняване. В рамките на шест месеца те изследват основните кафета на Starbucks, като френски Roast и Pike Place Roast, и редки кафета Starbucks Reserve. Научават всичко – от значението на географията и селското стопанство до етичните източници и практиките за печене на Starbucks.

Обучението завършва с шестстепенен изпит, в който освен сравняването „на сляпо“ на поне две кафета, бъдещите „майстори на кафето“ трябва да могат с лекота да отговорят на сложни въпроси, свързани със задълбочено познаване на видове кафета, региони на отглеждане, начини на приготвяне, съчетаване и много други.

Иван Георгиев


„Правото да носиш черна престилка е не само голяма чест, но и отговорност за постоянно усъвършенстване на знанията и уменията за презентиране на качествата на различните видове кафе и аз съм сигурен, че нашите първи майстори на кафето ще дават всичко от себе си.“, сподели Иван Георгиев (на снимката), първият сертифициран Coffee Master на Балканите и Дистрикт Мениджър на Starbucks България.

По време на специалните дегустации майсторите на кафето представиха и коледния бленд за годината – специално отгледан и отлежавал пет години сорт Суматра с несравним, богат и дълготраен вкус, който вече е наличен във всички 14 заведения на Starbucks България.

Снимки: Starbucks България