Грейпфрут срещу мазнини

грейпфрут

Грейпфрут помага срещу натрупване на мазнини, обявиха учените.

Веществото нарингенин, което придава горчив вкус на цитруса грейпфрут, може да се използва в състава на лекарства за отслабване. Това вещество се среща и при други цитрусови плодове.

Канадски учени са установили революционния ефект на веществото върху чернодробните клетки, като ги насърчава да изгарят мазнините след храна вместо да ги трупат в резерв, пише health.bg.

Според проучването, публикувано в изданието Diabetes Journal нарингенинът може да се използва за контролиране на теглото и дори да помага за балансирането на инсулиновите нива.

Резултатите от лабораторните опити с мишки показват, че добавянето на веществото към храната е помогнало за избягването на развитието на метаболитен синдром, висок холестерол и други предпоставки за диабет тип 2.

Уникалното в това изследване е, че постигнатите ефекти от веществото не са се повлияли от количеството на калориите, допълват учените.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Снимка: Rotorhead