Мед с канела за повече здраве

Ежедневното хапване на мед с канела носи здраве и предпазва от дузина заболявания. Какви?

Може би звучи невероятно, но комбинацията мед с канела работи ползотворно срещу почти всякакви болести и неразположения.

Лекари препоръчват да се хапва поне веднъж на ден мед с канела, например за закуска или вместо десерт.

Лечебният мед и полезната подправка канела борят помагат при следните диагнози:

Сърдечни заболявания
Вместо мармалад, хляб намажете си мед заедно с 1 чаена лъжичка канела на прах.

Висок холестерол
Смесват се 2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела в голяма чаша за чай. След това ще го изпиете, нивото на лошия холестерол ще ви се намали с 10% в рамките на 2 часа.

Артрит
В чаша топла вода смесете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела на прах. Напитките консумирайте сутрин и вечер. При редовна консумация може да се излекува дори и хроничен артрит.

Грип
Испанските лекари са открили, че медът съдържа естествени съставки, които убиват вирусите и предпазват организма от грип.

Настинка
Ако сте настинали, приемайте 1 чаена лъжичка мед с ¼ чаена лъжичка канела . Всяка сутрин, 3 поредни дни консумирайте от тази смес и се избавете от простудата, кашлицата и запушения нос.

Слаб имунитет
Дневният прием на мед и канела на прах, укрепва имунитета и предпазва организма от бактерии и вируси.

Излишно тегло
Разтворете мед и канела на прах в 1 чаша вода. Всяка сутрин пийте от сместа на празен стомах, половин час преди закуска. Ако редовно консумирате с течение на времето ще забележите загуба на килограми.

Лош дъх
Всяка сутрин мийте устата с топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед и канела . Това ще ви помогне да запазите свежия дъх през целия ден.

Болки в стомаха
Във всеки форма и да консумирате, смес от мед и канела значително ще намалят болките в стомаха.

Снимка: Кара Фаус