Ползите от вареното яйце

Публикувано на 13. Aug, 2012 от в Сърце и кръвно, Храни

варено яйце

Изброяваме ползите от вареното яйце.

Мнозина вярват, че яйцата крият рискове за сърцето, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване.

Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично.

До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане, пише агенция БГНЕС.

Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.

Яйцето е богато на витамин D и може да се консумира и в големи количества. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.

Поздрав за всички с българска Великденска песен, когато всички православни християни ядем по много варени яйца:

Снимка: Edsel Little

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.