Модерният спорт Kangoo Jumps

Модерният спорт Кangoo Jumps, полезен и лесен за всеки, става все по-популярен в България.

Кangoo Jumps е нова фитнес мания, която вече завладя света, а сега нахлува с огромен скок и сред българите.

Екип на Zdraven.bg срещна в парк в София младежи, обути със странни обувки и подскачащи като кенгуро, които отправиха покана за общо забавление при тези спортни упражнения.
Кangoo Jumps


Естествено, бяха потърсени инструкторите, които преподават уроци как да подскачаме здравословно и ви представяме Теодора Йовкова. Теодора е бивш състезател по спортна аеробика и многократен републикански шампион. Тя вече преподава стиловете Спининг и Порт де брас и е лицензиран международен инструктор по Кangoo Jumps.

Вероятно се попитате какво е Кangoo Jumps? Според инструкторите “това е идеалният фитнес уред, който предоставя ефективна и пълноценна тренировка, заемайки малко пространство“.
Кangoo Jumps

Какви са предимствата на Кangoo Jumps за всеки, който практикува тези спортни упражнения:

Простота: Kangoo Jumps са лесни за употреба – от всеки човек, на всяка възраст, навсякъде и по всяко време.

Безопасност: обувките за Кangoo Jumps предпазват и подсилват глезените, пищялите, коленете, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб. Обувките намаляват напрежението в ставите до 80%.

Ефективност: Научните проучвания, направени от изследователи на НАСА в САЩ, показват, че „отскокът” с Kangoo Jumps е най-ефективното упражнение, композирано до този момент. При него всички клетки, мускули и органи са мобилизирани и подготвени за скок. За една 30-минутна тренировка се горят около 1200-1400 ккал.

Комфорт: С обувките Кangoo Jumps можете да скачате без да изпитвате болка и изтощение. Упражненията се изпълняват с индивидуално темпо и така тренировката се превръща в наслада.

Компактност: Обувките заемат много малко пространство, или иначе казано – Кangoo Jumps са „фитнес зала в торба“.

Спестяване на време: Леки упражнения по 5 минути два пъти на ден ще ви поддържат в отлична форма.

Баланс: Подскоците действат тонизиращо на тялото и предизвикват положителни емоции. Кangoo Jumps подобрява настроението, вдига тонуса и се бори със стреса, коойто ефект засилва имунитета на организма.

Употреба: Предимството на Cangoo Jumps е, че може да се практикува, както на закрито – у дома или в спортна зала, така и на открито – в парка, на улицата, на басейна.

С всичките предимства на Кangoo Jumps Zdraven.bg съветва своите читатели да се насладят ефективно на този приятен спорт.

Zdraven.bg представя за доброто настроение на всички специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува:

Снимки: Zdraven.bg