Полезните банани

банани

Как помагат на здравето ни полезните банани?

Бананите са изключителни плодове, които помагат при кръвно, против стрес и при пушене. Те помагат, когато се чустваме уморени и ни липсва енергия, и затова често се консумират от спортистите.

Бананите съдържа захар, фруктоза и глюкоза в комбинация с фибри, калий и магнезий. Бананите помогнат основно при три състояния:

Стрес: При физически и психически стрес нивото на калия в организма намалява. Бананите съдържат калий, който помага да се нормализира сърцебиенето, изпраща кислород в мозъка и регулира водния баланс в организма. Високото съдържание на витамини от групата В в бананите успокоява нервната система.

Пушене: Бананите са полезни за пушачите, които се опитват да откажат цигарите, тъй като жълтият плод съдържа витамин C, витамин А1, витамин В6, витамин В12, микроелементите калий и магнезий, които помагат да се преодолее ефекта на никотинов глад.

Хипертония: Поради високото съдържание на калий един банан на ден е достатъчен за профилактика на кръвното налягане. Типичният американски начин на хранене съдържа два пъти повече натрий от допустимите стойности и половината от препоръчителната дневна доза калий. За предотвтратяване на хипертония е необходимо да поддържаме в тялото си натриево-калиев баланс.

Снимка на банани: Eyup Salman