Лимонът унищожава ракови клетки

Лимон унищожава ракови клетки, твърдят онколози.

Учени от института по здравеопазването в Балтимор, в американския щат Мериленд, твърдят, че лимонът унищожава ракови клетки и е десет хиляди пъти по-силен от химиотерапията, съобщи агенция БГНЕС.

Сокът от лимон действа благоприятно за предотвратяването на рака. Той е с приятен аромат и не създава сериозни последствия, както химиотерапията.

Лимонът може да се консумира като плод, да се пие сокът му или да се комбинира с различни питиета и коктейли. Най-голям ефект лимонът има върху кисти и над 12 вида рак, сред които тумори на гърдата, дебелото черво, простатата, панкреаса, белите дробове.

За лимонът се твърди също, че притежава антибактериални свойства с широк спектър срещу бактериални инфекции, паразити. Лимонът успешно регулира високото кръвно налягане, успокоява нервите и действа антидепресивно.

Антиканцерогенните свойства на лимона били установени в резултат на 20-годишна работа в лаборатория на производител на лекарства. Там били доказани неговите лечебни ефекти при лечението на 12 вида рак като рак на дебелото черво, рак на гърдата, рак простатата, рак на белия дроб и рак на панкреаса.

Zdraven.bg поздравява всички читатели със специална селекция на песни за лимони и лимонади:

Снимка: Каролина Прзибисц