
Витамин D срещу рак
Известно е, че полезният витамин D може да се синтезира в кожата под влияние на слънчевите ултравиолетови лъчи. Той намалява риска от рак, твърдят учените.
Известно е, че полезният витамин D може да се синтезира в кожата под влияние на слънчевите ултравиолетови лъчи. Той намалява риска от рак, твърдят учените.
Витамин А предпазва пушачите от рак на белите дробове, твърдят учените.
Учени доказали, че всекидневното консумиране на две скилидки чесън и един средно голям лимон спира кървенето от венците. Защо?
Гладуването не е решение за наднорменото тегло. Но как да намалим наднорменото тегло, кои храни да избягваме, ако искаме да сме стройни, подходящи ли са хранителните добавки, ако сме решили да свалим килограми.
Представяме списък с най-полезните, които забавят стареенето. Ползвайте ги често в менюто! 🙂
Представяме плюсовете и минусите на морския пясък за ефекта върху кожата на човек.
Ябълката е един от най-полезните плодове, които познаваме. Ето нови разкрития на учените, които затвърждават още повече крилатия съвет – По една ябълка на ден!
Ето какво ще спечели нашият организъм, когато престанем да пушим! Ефектът от отказа на пушенето е забележим след последна цигара, след ден, след седмица, след месец!
Финландски учени разработиха здравословно меню за пушачи, в което храните са подбрани според специален метод в резултат на 13-годишни изследвания.
Учените установили, че ако пушач пие зелен чай рязко се намалява вероятността от рак. Защо?
Модерните научни изследвания потвърждават, че зеленият чай помага за понижаване на нивото на холестерола в кръвта, ползва се при инфекции, стабилизира имунната система, помага превантивно при видове артрит и рак.
Американски специалисти по здравословно хранене съставиха списък на най-изненадващо полезни храни, за чийто положителен ефект почти не подозираме.
Copyright © 2025 | WordPress Theme by MH Themes